Home » » Tutorial Tukar Ayat Linkwithin

Tutorial Tukar Ayat Linkwithin


بسم الله الرحمن الرحيم


Saya buat entri tutorial lagi ni. Nak buat cepat-cepat, sebab dah lama dah tertunda. Sori ye adik azhunk. 
Cute Icon, Icon Comel


Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Ayat Linkwithin, Linkwithin, Related Post With Thumbnail, Post Berkaitan dengan Entri, Cara nak Buat Post Berkait

Tutorial ni adik azhunk yang minta..dia tanya macam mana nak ubah ayat linkwithin tu. Biasanya kalau kita install linkwitihn, ayatnya mesti cmni kan "anda mungkin juga meminati" atau "you might also like". Sekarang jom kita tukar kepada ayat anda sendiri. 

Contoh ayat yang saya tukar..kalau yang tak tau apa itu linkwithin, jom tengok gambar di bawah ni..

Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Ayat Linkwithin, Linkwithin, Related Post With Thumbnail, Post Berkaitan dengan Entri, Cara nak Buat Post Berkait


Linkwithin ni berfungsi supaya post-post yang lama anda tu turut dipaparkan di akhir setiap p0st..dan pembaca akan dapat lihat p0st lama yang kawan-kawan tulis. Tak la p0st yang lama-lama tu tersimpan je dan tak ada siapa yang baca..kalau ada sesiapa yang nak install Linkwithin tu, klik sini ye. Linkwithin.

Ok, bila dah install linkwithin. Cuba bukak balik kod yang kawan-kawan dah install di design tu. Ok..kalau nak tukar ayat sendiri..tambah kod ni ye.Ctrl+c untuk c0py..copy diatas kod sebenar linkwithin ye.


Ok..kod yang tu kalau kawan-kawan nak tukar perkataan je. Kalau nak masukkan kan gambar pulak..cmni kodnya..hanya tambahkan URL Image je..



Contohnya ye..



Macam biasa la..kalau nak ic0n cantik-cantik, klik em0ticon ke..photobucket, or glitter graphics.
Lepas dah siap edit..save je.

Semoga Berjaya
Icon Cute


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

11 luahan hati:

lavender harum wangi said...

salam~ nak share entry ni kat blog boleh?

Atika Aula said...

@lavender harum wangi
w'slm..boleh. tapi kredit ke blog sy ye ;)

TimMie said...

thanx! :)

Azhunk Awang said...

Trimas sbb buat post khas untuk saya.. appreciate !

Cempakamelati said...

Hmmm bagus tutorial blog ni.

Wuucin said...

cmne nk copy klw "say no to right click?" hurmmmmmm

Atika Aula said...

@Wuucin Kimora
klik ctrl+c untuk copy ye..

Unknown said...

syukran ya ukhti li tutorial :)

Unknown said...

terima kasih :)
http://salwaismail.blogspot.com

Anonymous said...

sy dh cuba tapi x jadi larr

Anonymous said...

sy dah cuba tapi x jadi cmner?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula