Budaya Unlike dan Unfollow


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

Apa benda pulak budaya unlike dan unfollow ni? Pandai-pandai je saya buat cerita kan.hehe. Kalau kawan-kawan blogger, mesti tau kan. Dah follow lepas tu unfollow..dah like lepas tu unlike. Biasa la tu..

Unlike, Unlike Button, Dislike, Facebook, Mark Zuckerberg
Fan Page FB
Unfollow, Stop following, Blog, Blogger
Blog


Saya sebenarnya kurang pasti la..perkataan yang betul ikut grammar BI apa eh? Unlike ke dislike? Takpe la..saya ikut fb. Perkara ni macam dah jadi budaya kan..biasanya mereka ni follow dan like page bila nak join contest atau giveaway sebab nak ikut syarat penganjur tapi bila dah kalah..unfollow dan unlike. Camtu la kan..

Tapi tak perlu nak risau sangat sebab tak ada kesan apa-apa pun dekat blog tu, jumlah follower bukan lah pengukur kejayaan bagi sesebuah blog. Sekarang saya sedar, tak perlu kejar follower..saya cuma nak kan loyal reader (pembaca setia) blog sahaja. 

Akan datang bila ada contest atau giveaway sebaiknya tak perlu paksa untuk follow blog dan like fan page..biar mereka follow dan like dengan seikhlas hati. Macam tu yang lebih baik kan? Tapi kalau follow dan like lebih baik sebab dapat tahu update daripada penganjur :)


 والسلامSyukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula