Apa pendapat anda tentang Nuffnang..


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Dulu, saya pernah menjadi nuffnanger sekejap. Tapi, bila saya terbaca satu artikel di laman web Ustaz Zaharuddin, saya ambil keputusan untuk remove Nuffnang dari blog saya. Kalau kawan-kawan nak baca, klik sini.  Tap, bila saya terbaca artikel di laman web Ustaz Nor Amin tentang Nuffnang, saya jadi agak keliru. Klik sini.

Saya jadi bertambah konfius tentang hukumnya. Timbul persoalan saya sama seperti orang yang bertanya ni. Kalau nak bukti, klik pada laman web Ustaz Nor Amin (bahagian komen)

Nuffnang, Hukum Nuffnang, Nuffnang Haram, Cara nak Daftar Nuffnang, Iklan Nuffnang, Hasil Nuffnang, Duit, Pengiklanan

Nuffnang, Hukum Nuffnang, Nuffnang Haram, Cara nak Daftar Nuffnang, Iklan Nuffnang, Hasil Nuffnang, Duit, Pengiklanan

Persoalan saya ialah sama seperti anonymous tersebut. 

P/s : Kawan-kawan blogger yang mendaftar bawah nuffnang, boleh tak berkongsi pendapat, hujah/ dalil dengan saya. Kalau boleh, saya nak tau hujah apa yang kawan-kawan gunakan. Semua ni untuk menghilangkan kesamaran saya :)

Sekian

 والسلام


Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

Kenapa tak ada widget followers? dan macam mana nak buat?


بسم الله الرحمن الرحيم


Follow, Followers, Blog, Blogger, Cara nak Follow Blog, Cara nak buat bila tak ada Widget Follow, Hide Follower, Hide

Assalamualaikum

Sejak pagi tadi jadi macam ni, saya sendiri tak tau sebab apa dan nak buat apa. Kejap ada, kejap tak ada. Tapi, blog saya yang lagi satu, ada pulak. Bila blogwalking, tengok blog orang lain pun ada jugak yang sama jadi macam saya. Saya ingatkan blog saya sorang je. 

Ada yang tanya saya, macam mana nak follow. Mungkin cara nak follow saya bila widget ni tak ada ialah dengan menekan Follow di bahagian atas blog. Di atas tu, cuba kawan-kawan hala kan cursor ke atas blog saya. Di bahagian kiri atas, ada perkataan Follow. Klik situ ye. Saya tengok ada jugak yang dapat follow saya walaupun widget ni daripada pagi tadi buat hal. Saya pun tak tahu kenapa. 

Mungkin kawan-kawan yang lain senasib dengan saya boleh follow blog rakan blogger yang lain dengan cara yang sama. Hmmm...cuba la dulu. Mungkin berkesan. Tapi saya rasa boleh :)

Selamat mem"follow

 والسلامSyukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula