Gambar anda dicuri!!بسم الله الرحمن الرحيم

Kali ni saya rasa nak berkongsi 1 laman web dengan kawan-kawan, laman webnya ialah gadiscomel.com. Kat laman web ni..semua gambar-gambar perempuan termasuklah artis n rakan-rakan blogger yang lain ada. 


Saya pon terbaca tentang laman web ni di fadz blogspot..memandangkan ramai yang suka letak gambar di blog, fb n laman web yang lain-lain..maka, saya nak bagi tau supaya berhati-hati lah ye!! Sebab tuan laman web gadis comel tu mungkin dia menciplak gambar-gambar tersebut tanpa izin empunya diri..


Baby Comel, Baby Terkejut, Cute Baby, Gambar Dicuri, Gambar Wanita
Ada rupanya laman web macam ni..baru saya tau.huhu

Kalau anda membenarkan gambar anda tersebar..it's ok. Tapi, kalau tak..saya rasa tak perlu lah letak gambar banyak-banyak di laman web. Kita pon tahu kan..dunia IT, macam-macam boleh berlaku...sebab kt laman web yang saya sebutkan tadi..memang banyak sangat gambar-gambar perempuan. Termasuklah yang pakai tudung skali..huhu. Yang seksi mesti lah tak terkecuali kan...


Saya juga ada terbaca di blog kawan ni..Murnihati. Rupanya watermark yang kita letak kt gambar-gambar tu..boleh diremove. Jgn terkejut ye kawan2..fungsi watermark tu supaya orang lain tahu dari mana gambar tu diambil kan...tp biasa lah, teknologi kan..macam-macam ada.hehe.


Kalau kita wat disabled right click pon..tapi bile search image kat google..stil gambar kita tu boleh di copy paste kan...?? Hmm..itu la dunia IT, memang mudah tersebar. Jadi..kepada blogger-blogger perempuan terutamanya..saya sarankan, kalau anda rasa tak nk gambar anda dicuri, tak perlu lah letak gambar banyak-banyak di laman web anda. Lagi-lagi kat fb..

Saya rasa itu je yg saya nak kongsikan sekarang...be careful ya!!


والسلام
Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula