Diriku



Sedikit pengenalan diri dari saya ~


Latar belakang :

Nama diberi Nurul Atika Bt Ahmadiah

Lahir di HBTAR, Klang

Asal daripada Klang, Selangor


Pendidikan


Sekolah Rendah :

Sekolah Rendah Agama Kampung Jawa, Klang (SRAKJ)

Sekolah Kebangsaan Klang (SKK)

Sekolah Menengah :

Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin, Klang (SAMTSH)

Melanjutkan pelajaran ke :

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
Ijazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang Pendidikan
(Pendidikan Islam dan Bahasa Arab)


Harapan :

Ingin menjadi seorang anak yang solehah
Ingin menjadi seorang isteri yang taat
Ingin menjadi seorang hamba Allah dan khalifahNya yang patuh kepada perintahNya
dan meninggalkan laranganNya


..Amin..

Tentang Aku




Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

18 luahan hati:

shahira ismail said...

haha da tau sapa!tika ahmadiah~heheh SAMTH! =)

AmyZana said...

akak ni...pena ajar dkt sekolah rendah agama kampung jawa tak?

raudhah said...

Salam cik atika, boley awk tunjukkan saya camner nak wat label yg kat atas tu...

awk pny cth ade home, myself,awrds, banner dsb. camner ek nak wat.

i'm follow u dear, u can check on ur frens list. ngeee..=)

ur blog is sooo nice dear...seyes, saya sudah jeles la. lagi 1, kan...camner nak ubah font n saiz font blog tu?

boley ker awk post tutorial ni kat awk pny blog atau plg tdk kat kotak komen saya..

saya amat2 memerlukan bantuan saudari. terima kasih. salam maal hijrah 1432H. kui3 =)

wurianto saksomo said...

silakan mampir ke indonesia, rumah kami di ngawi, jawa timur. salam ukhuwah...

Ukhti Nur said...

ASSALAMUALAIKUM.. KAK.. SYA NI BARU JE BUAT BLOGGER DAN DAH JD FOLLOE AKAK.. BOLEH AKAK BERI TUNJUK AJAR JUA PD SY TNTG AGAMA2 ISLAM..??

Ryan Blogmaker said...

blog yang cantik pasti secantik orangnya

The Islamic Thinker said...

Salam... la... kakak ke. ngeh3~

Ahmad Zakuan said...

Salam. Hebat blog awak...sila beri tunjuk ajar.

XieXieCineCineMaMaNaNaLaLa said...

heyy :) kmu ade fb? sa ade bnd na tny ne :D

syakilla natashah said...

ley tnya? umo awk berapa? heheh

Me Dayahkaa said...

salam..leh tny x mcm ne nak bt icon kat link tu??

M Firdaus Mohd said...

oh student ukm juga ea...ini mesti lagi tua dari saya...rasanya lah.haehe.salam perkenalan.

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

lorrrr...student FPEND rupanya...

LaLa Arora Fashion Closet said...

hai im new blogger hit me back :) i ambil cikit2 tutorials u XD....

mazreenafazira said...

As salam akk..InsyaALLAH.semoga kita semua menjadi anak solehah.doa doa lah kita bersama sama berjaya dunia dan akhirat.doa kan kejayaan sy masuk U!:) salam ukhuwah.

Mifdhal Aty said...

Alhamdulillah! Syukur saya kepada Allah, kerana dipertemukan dgn Atika Aula Blog. Kerana sebelum ini saya mencari-cari blog yang penuh dgn ilmu ilmuan utk diceduk dan dikongsi buat diri mahupun jua insan disekeliling saya. Allah maha penyayang dan pemurah, sedang saya search ...tiba-tiba saya bertemu dgn blog atika ini. saya bersyukur, kerana titik pertemuan saya dan atika adalah ketentuan Allah s.w.t.

Mir'ah Al-Maalizi said...

salam kak.saya dapat asasi uia kos ni..soalan saya ialah:
1) saya skg berada di ting6 sistem modular yakni ikut sem mcm style u n dpt tawaran asasi kos ini
2) kawan saya yg dpt kos ni keluar dr uia xsmpai dua bln tinggal di uia n dia nasihat saya baik teruskan f6 n pilih u yg saya suka nti
3) saya xsure adakah saya mampu dpt pointer tggi stpm dan dpt masuk ke u idaman saya spt uia,ukm,usim dan usm.Walaupun saya suka u tu saya akan tgk kos dulu
4) saya memerlukan jawapan segera dr akak adakah susah belajar subjek2 agama in Arabic? saya punya stpm syariah usul suma in bm..
5)boleh x nak tukar kos sbb saya masuk 3rd intake hujung bln ni..saya nak tukar amik english
6) lpas asasi boleh minta u lain kan?
last Question :
saya patut di Form6 atau asasi uia?
*saya anak sulung n rasa sikit pressure
my parents xmemaksa..saya xminat nk jd cikgu dan ustazah,kalau nk pegi bidang pentadbiran boleh x?

Mir'ah Al-Maalizi said...

salam kak.saya dapat asasi uia kos ni..soalan saya ialah:
1) saya skg berada di ting6 sistem modular yakni ikut sem mcm style u n dpt tawaran asasi kos ini
2) kawan saya yg dpt kos ni keluar dr uia xsmpai dua bln tinggal di uia n dia nasihat saya baik teruskan f6 n pilih u yg saya suka nti
3) saya xsure adakah saya mampu dpt pointer tggi stpm dan dpt masuk ke u idaman saya spt uia,ukm,usim dan usm.Walaupun saya suka u tu saya akan tgk kos dulu
4) saya memerlukan jawapan segera dr akak adakah susah belajar subjek2 agama in Arabic? saya punya stpm syariah usul suma in bm..
5)boleh x nak tukar kos sbb saya masuk 3rd intake hujung bln ni..saya nak tukar amik english
6) lpas asasi boleh minta u lain kan?
last Question :
saya patut di Form6 atau asasi uia?
*saya anak sulung n rasa sikit pressure
my parents xmemaksa..saya xminat nk jd cikgu dan ustazah,kalau nk pegi bidang pentadbiran boleh x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula