Home » » Tutorial Sticky Post

Tutorial Sticky Post


بسم الله الرحمن الرحيم


Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Sticky Post, Sticky Post, Sticky Note, Sticky, Melekat, Post Melekat

Assalamualaikum

Apa tu sticky post?Sticky post tu yang entri melekat tu..hehe. Walaupun entri tu dah lama, tapi still ada lagi kat front page blog. Macam post saya yang kat atas tu..nak tau macam mana nak buat? Mudah je..

1. Kawan-kawan tulis entri macam biasa

2. Publish

3. Sebelum publish entri yang lain..kawan-kawan edit post yang nak jadikan entri melekat tu. Macam mana nak edit eh? Tengok ni..


4. Tarikh tu kawan-kawan edit la biar dalam jangka masa yang lama, kalau saya..saya just ubah tahun je. Daripada 2011 (11) jadi 2020 (20). 

5. Lepas tu..edit entri tadi dan boleh la letakkan perkataan macam ni supaya orang yang datang blog kita tau entri tu entri yang melekat =]

6. Kalau dah siap, publish la.

7. Bila dah tak nak jadikan sticky post, kawan-kawan ubah balik tarikh tadi. 

Selamat Mencuba..


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

6 luahan hati:

Si Pengembara said...

ooo..macam tuh rupanya.. baru tahu.. maknanya tarikh yang akan datang tuh akan jadi sticky post la ye? tQ aulia.. ramadhan kareem =)

Atika Aula said...

@Si Pengembara
iye~ entri tu akan melekat walaupun awak publish entri2 terbaru.u r welcome. allahu akram :)

Jaa said...

thanks atika.. saya dh lupa cmner nk buat..bila tgk post ni, terigt blk..heheh

Atika Aula said...

@Jaa
u r welcome :)

a i m z said...

owhhhh...

OMR (Rose) said...

dapat 'ilmu' baru harini..tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula