Home » » Tutorial Breadcrumb

Tutorial Breadcrumb


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Petang-petang ni saya nak buat tutorial la ye..mintak maaf kepada yang request sebab lambat buat. Ok, kalau mana yang tak tau apa tu breadcrumb, boleh tengok kat bawah ni or kawan-kawan try klik tajuk entri mana-mana di blog saya dan tengok kat atas tajuk tu akan keluar macam kat bawah ni..




Jom saya ajar macam mana nak buat ye

1. Klik Design -> Edit HTML

2. Klik expand widget template

3. Guna ctrl+f untuk cari kod ni <b:if cond='data:post.title'>

4. Copy kod ni dan paste di bawah kod tadi

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<a href='http://namablog.blogspot.com/'>Home</a> »
<b:if cond='data:post.labels'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<a expr:href='data:label.url' rel='tag'><data:label.name/></a>
<b:if cond='data:label.isLast != "true"'>,</b:if>
</b:loop>
»
</b:if>
<data:post.title/>
</b:if>




Namablog tu letak url kawan-kawan

Preview dan save.

P/s : Yang penting, entri kawan-kawan mesti dah ada label tau.


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

8 luahan hati:

Princess S said...

Akk, nk tnye..
yg nie untuk ape?

she winter said...

takda contoh gambar tutor nie ke ? tataw la tutor nie mcm ne. hihi :D

Atika Aula said...

@Princess S
kalau kite letak ni kat blog..boleh meninggikan SEO (Search Engine Optimization) blog kite :)

Atika Aula said...

@she winter
dah ada dah ~

miraedo92 said...

da mnjadi la k.Atika ..sya da wat~tQ..may Allah bless u

Atika Aula said...

@miraedo92
:) bless u 2~

puteяi ʓαняα said...

thanks kak:)
dulu sy yg request tutorial ni:)

Urfi Luthfurrahman said...

Thank you :) dont forget visite my blog http://urfie-blogs.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula