Home » » Tutorial Tukar Password Blog

Tutorial Tukar Password Blog


بسم الله الرحمن الرحيم

Tutorial, Tutorial Tukar Password, Password, Kata Laluan, Cara nak Tukar Password Blog, Blogspot, Blog, Blogger

Assalamualaikum

Ada orang tanya saya macam mana nak tukar password blog..memandangkan banyak kes blog di hack oleh hackers. Langkah utama yang perlu diambil ialah tukar password kepada yang lebih kuat / strong. Ok, saya ajar ni ikut cara saya..kalau ada cara lain, boleh berkongsi~

Tutorial, Tutorial Tukar Password, Password, Kata Laluan, Cara nak Tukar Password Blog, Blogspot, Blog, Blogger

Ok, mula-mula search di google perkataan ni " Google Accounts" dan log in.

Tutorial, Tutorial Tukar Password, Password, Kata Laluan, Cara nak Tukar Password Blog, Blogspot, Blog, Blogger

Lepas tu, tengok personal settings dan ada changing your passwords


Tutorial, Tutorial Tukar Password, Password, Kata Laluan, Cara nak Tukar Password Blog, Blogspot, Blog, Blogger

Kemudian, boleh la ubah password dan akhir sekali save. Pastikan password kawan-kawan tu strong..

Tutorial, Tutorial Tukar Password, Password, Kata Laluan, Cara nak Tukar Password Blog, Blogspot, Blog, Blogger


Dah siap!!

 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

3 luahan hati:

nas said...

bagus kalau tukar password kerap....
elak drpd blog kena hack atau seumpamanya...
tapi aku xpenah tukar passwrod agy.. hehhee

Nuur mutiara said...

keap tukar password takut terlupa pulak bila banyak sangat password tu..ngee =="

syira_88 said...

thanks! sangat membantu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula