Home » » Ledakan Facebook : Antara Pahala dan Dosa

Ledakan Facebook : Antara Pahala dan Dosa


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum


Dah hampir setengah bulan tak update..ok, kali ni saya nak kongsikan dengan korang semua tentang satu buku. Rata-rata semua orang dah ada akaun fb kan..termasuk lah budak-budak yang masih bersekolah. Dah macam satu perkara "wajib" pulak bagi orang Malaysia. Blog pun tak kurang hebatnya..budak-budak pun dah pandai buat blog sendiri.

Kalau kita tengok, budak-budak bawah umur yang ada blog dan akaun fb..kebanyakannya menggunakan laman sosial ni untuk luahkan perasaan, upload gambar-gambar posing, dan luangkan lebih banyak masa dengan kawan-kawan di fb dan blog. 

Bagi perempuan pula..ramai yang upload gambar-gambar yang pelbagai aksi tanpa segan silu. Lagi-lagi yang menggelarkan diri mereka "muslimah". Bagi saya, buku ni serba sedikit dapat membantu kita dalam menjaga diri dan juga sebagai satu garis panduan bila kita memasuki laman sosial.




Tajuk : Ledakan Facebook Antara Pahala dan Dosa

Harga : RM 18 

Antara isi kandungan buku ini :

1. Hukum Facebook dan Blog
2. Dosa-dosa dan Facebook
3. Facebook menjadi tempat promosi maksiat dan buka aib sendiri
4. Panduan berblog dan facebook
5. Fenomena puji, ampu dan bodek di facebook.

dan lain-lain..


Jom beli buku ni..manfaatkan laman sosial dengan sebaik-baiknya. Jadikan laman sosial untuk buat pahala bukan dosa. 


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

3 luahan hati:

Kak Izan said...

sangat setuju.. :)

Rozzanies Anis said...

Terima kasih kerana bagi info yang bernas lagi berguna pada saya. :)

icha's S!tE said...

emang banyak manusia2 di fesbuk saling curhat2tan ampe masalh pribadi diikut2kan....tergantung manusianya yg menjalankan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula