Home » » Haramkan rancangan solehah ?

Haramkan rancangan solehah ?


بسم الله الرحمن الرحيم 


Assalamualaikum

Sekarang ni orang senang-senang je nak letak hukum kan. Walaupun dia bukan ahli, tapi macam terlalu mudah untuk menghukum. Sebagai seorang pendakwah, anda bukan penghukum tapi sebagai penerang dan penasihat. Nasib diri kita sendiri pun kita tak pasti, ni kan nak letak nasib orang lain. Tapi, hukuman dalam Islam tetap ada..biarlah yang ahlinya menentukan. Oke..tajuk ni bukan kenyataan atau pun fatwa daripada sesiapa. hehe. Ni keyword blog saya je sebenarnya..




Bila search kat google, rupanya keluar la entri ni yang pernah saya taip dulu. Sila la >TEKAN<




Saya no komen la tentang rancangan-rancangan ni..niat bergantung pada setiap individu, kalau benar maka benar la. Masing-masing dah dewasa dan boleh pilih mana yang baik dan tak baik untuk diri sendiri. Kan..kan..kan? ;)

Oleh itu..ini lah kesimpulan daripada saya 



Tata

 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

3 luahan hati:

arjunasetia said...

Bila seorg lelaki memilih seorg wanita sebagai isteri dgn sebab 'kerana agamanya' - spt yang disarankan oleh Nabi SAW (~wanita solehah~) sebenarnya lelaki terebut telah mendapat ciri-ciri lain pada yang tersebut didalam hadis yg masyhur itu. http://blogana-nira.blogspot.com/2011/03/aku-tamak-aku-inginkan-semua-ciri-ciri.html

Waalid5035 ™ said...

Salam ukhuwah..harap dapat berkongsi idea dan pendapat...terima kasih
saya sudah folo sini..^_^

Snow Yuki said...

Ada pulok macam tu!!! Dunia nak kiamat kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula