Home » » Maksiat yang halal?

Maksiat yang halal?


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

Korang nak tau tak..ada maksiat yang halal. Dulu saya pernah tulis satu entri, tajuknya maksiat yang di 'halal' kan?! Yang mana belum baca, boleh klik link. Kali ni saya nak kongsi kan tentang maksiat yang halal pulak. Eh, ade ye? Atika ni nak ajar ajaran sesat ke pe? Haha..baca la dulu. ;)


Ha? Ape?! Biar betol !!


Ade..tapi kena buat 5 perkara ni dulu :


  • Jangan makan rezeki yang Allah beri.
  • Jangan tinggal di bumi Nya
  • Cari tempat yang kita boleh bersembunyi daripada dilihat oleh Nya
  • Minta tangguh daripada malaikat maut sekiranya dia datang untuk mencabut nyawa
  • Jika malaikat Zabaniyah datang mengajak ke neraka pada hari kiamat nanti, jangan mengikutinya.


Hakikatnya, semua perkara ni adalah mustahil buat kita. Segala yang ada adalah milik Allah termasuk lah diri kita sendiri. Jom muhasabah diri.


Eh kucing, takde maksiat yang halal tau. Tajuk tu buat gempak je..lagipun kan dah ade tanda soal. So, bagi jawapan sendiri la..hehe.



 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

3 luahan hati:

Nelly The Strange said...

muhasabah diri . :)

Cik Chokie said...

Insyaallah jadikan sesuatu pengajaran dan iktibar buat diri kita :) muhasabahkan diri .

Millati Indah said...

Hampir saya terkecoh judulnya. Ternyata ujung2nya menegaskan bahwa maksiat itu dilarang.
Salam kenal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula