Home » » Budaya Unlike dan Unfollow

Budaya Unlike dan Unfollow


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

Apa benda pulak budaya unlike dan unfollow ni? Pandai-pandai je saya buat cerita kan.hehe. Kalau kawan-kawan blogger, mesti tau kan. Dah follow lepas tu unfollow..dah like lepas tu unlike. Biasa la tu..

Unlike, Unlike Button, Dislike, Facebook, Mark Zuckerberg
Fan Page FB
Unfollow, Stop following, Blog, Blogger
Blog


Saya sebenarnya kurang pasti la..perkataan yang betul ikut grammar BI apa eh? Unlike ke dislike? Takpe la..saya ikut fb. Perkara ni macam dah jadi budaya kan..biasanya mereka ni follow dan like page bila nak join contest atau giveaway sebab nak ikut syarat penganjur tapi bila dah kalah..unfollow dan unlike. Camtu la kan..

Tapi tak perlu nak risau sangat sebab tak ada kesan apa-apa pun dekat blog tu, jumlah follower bukan lah pengukur kejayaan bagi sesebuah blog. Sekarang saya sedar, tak perlu kejar follower..saya cuma nak kan loyal reader (pembaca setia) blog sahaja. 

Akan datang bila ada contest atau giveaway sebaiknya tak perlu paksa untuk follow blog dan like fan page..biar mereka follow dan like dengan seikhlas hati. Macam tu yang lebih baik kan? Tapi kalau follow dan like lebih baik sebab dapat tahu update daripada penganjur :)


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

9 luahan hati:

muz said...

betul tak perlu, biar orang sendiri like dan follow, tak perlu kita paksa... :)

Izzatul Huda said...

setuju. saya pun follow sebab saya minat . tapi ade sesetengah follower amalkan 'saya follow awak, awak follow saya' . x minat yg macam tu :)

*ade penah tgok satu contest kena follow sponsor . dekat 30 sponsor ny =.=

jemput lawat blog saya ;
http://bilasihatimulaberkatakata.blogspot.com

Izzatul Huda said...

setuju sangat . saya pun follow bila saya minat dengan satu-2 blog tu .

*penah tgok satu contest yg kena follow sponsor sbg syarat . sponsor ny sampai dekat 30 =.=

jempt masuk blog saya ;
http://bilasihatimulaberkatakata.blogspot.com

RoslanPutra said...

takda apa2 pun.. just follow.. x kena bayar pun...
x paksa follow... jemput dgn cara berhemah.. cam kak izzatul ni ha...

Подтверждаю said...

as salam..
pakcik setuju. pakcik pun pernah buat contest. tapi tak minta sesiapa follow atau like page. apa yang pakcik buat, dalam entri tu, pakcik selitkan link2 label entri3 menarik mengikut kategori sambil baca, sambil join contest.

rata2 mereka ni, selain link tutorial, depa cari fakta2 menarik

=)

apatah lagi yang berkaitan keagungan-Nya.
usaha menarik perhatian pembaca, bukan untuk mencari rating, tapi memudahkan kita menyebarkan segala apa yang berkaitan dengan Islam, iman dan taqwa. tak lupa juga, ilmu-Nya.

Подтверждаю said...

as salam..
permulaan yang bagus danm ada ciri2 matang.cuma..tajuk novelog ni apa? tajuknya bab 1??

0_o?

yen(toka ziizokukuto) said...

betul tu,,sgt sokong penyataan di atas :) ,,thankzz for sharing :)

teratak hati said...

ade jugak ke orang buat camtu..ish2...

Athirah ' S said...

ada nyaa belog ni sebab nak kongsi masala..follow tak follow itu hak masing2 kan , tapi klu stakat nk kejar follower buad pe heh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula