Home » » Jom tukar-tukar Feed blog

Jom tukar-tukar Feed blog


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

Jom tukar-tukar blog feed nak tak? Apa pulak blog feed tu? Ramai blogger yang tukar-tukar feed kan..ada yang berbayar dan ada yang tak. Kalau yang tak tau lagi..cuba tengok gambar kat bawah ni..mesti tau punya. 

Feed, Feed blog, Feed burner, Feed Atika Aula,Cara nak letak feed di blog
Ni contoh saya letak rss feed salam ukhuwah di blog saya lagi satu tu ~


Cuma nya saya nak tukar feed dengan blog yang alexa ranking lebih kurang macam saya..baru adil kan? Kalau lagi rendah nanti kurang adil pulak..kalau lagi tinggi pun sama. Nanti sebelah pihak je yang untung..jadi, kalau ada yang nak exchange feed dengan saya boleh komen entri ni atau boleh bagi tau kat fb page salam ukhuwah ye. 

Cara-cara nak tukar feed blog..jom saya ajar. Jom ikut eh kepada sesiapa yang nak buat ~

Feed, Feed blog, Feed burner, Feed Atika Aula,Cara nak letak feed di blog
Klik pada settings kemudian site feed

Feed, Feed blog, Feed burner, Feed Atika Aula,Cara nak letak feed di blog





Kemudian bawah sikit ada post feed redirect URL, url tu feed kawan-kawan punya tau..untuk exchange nanti. Kalau ada yang nak, bagi url ni ok.

Sekarang ni nal letak url feed orang lain kat blog sendiri pulak..senang jugak nak buat.

Klik pada design kemudian add a gadget

Feed, Feed blog, Feed burner, Feed Atika Aula,Cara nak letak feed di blog

Pilih feed dan klik button +

Feed, Feed blog, Feed burner, Feed Atika Aula,Cara nak letak feed di blog

Letak url feed tadi kat sini dan save..lepas tu boleh adjust nak letak kat sidebar ke kat atas post atau kat mana-mana yang sesuai. Dah siap. 

Kelebihannya :

Boleh tau update terkini daripada blog yang exchange url feed tadi..boleh adjust berapa post.
Boleh tukar-tukar traffic blog


Selain daripada tukar-tukar link di bloglist..cara ni pun boleh guna juga :)

P/s : Saya akan pilih juga la..kalau blog tu menepati citarasa saya, ok je..saya lebih suka blog Islamic atau yang berkaitan dengan pendidikan. Isi yang ditulis ada manfaat untuk orang lain yang membaca ~

 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

8 luahan hati:

Pendekar Berkuda said...

Tukar dengan pendekar nak tak?

Pendekar tak ada sesiapa pun yang sudi nak tukar feed ni...

kalau setuju, jomlah tukar ya..

Terbang Bersamaku said...

comelnye blog nie..
slaam ukhwah dan salam perkenalan...

Ary said...

nak cubalah...menarik..

jom join segmen pertama saya..:)

Amanda Eltiqaz said...

comel je blog awk ni! sweet~ ^^

Atika Aula said...

@Pendekar Berkuda
kalau nak, boleh je :)

Panggil Aku Han said...

wah best la...klau han ok je nk tukar link..huhu ^_^

Panggil Aku Han said...

han bgtau dekat sini jela...
Han letak feed atika dekat sidebar blog han boleh :)

Panggil Aku Han said...

owh...han copy url blog je lps tu paste dekat ruangan feed...heheh

ni link nye..

http://sempoi-zone.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula