Home » » Cara nak tahu keyword blog

Cara nak tahu keyword blog


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Baru je tadi adik-adik ni tanya macam mana nak tengok keyword blog..senang je. 

Keyword, Kata Kunci, Cara nak tengok keyword blog, Cara nak buka stats blog, Statistics blog, Statistik blog


Mula-mula klik stats di blog masing-masing..ada bila dah login. Ada juga di dashboard..

Keyword, Kata Kunci, Cara nak tengok keyword blog, Cara nak buka stats blog, Statistics blog, Statistik blog

Lepas tu klik pada traffic sources..

Keyword, Kata Kunci, Cara nak tengok keyword blog, Cara nak buka stats blog, Statistics blog, Statistik blog

Terpulang la nak tengok keyword bila punya..boleh pilih now, day, week dan seterusnya..

Keyword, Kata Kunci, Cara nak tengok keyword blog, Cara nak buka stats blog, Statistics blog, Statistik blog

Kawan-kawan akan nampak refering url, refering sites dan bawah sekali search keywords. Ada sekali bilangannya. Maksud keyword ni ialah kata kunci yang menyebabkan orang lain boleh jumpa blog kita. Tu bahasa mudahnya la..kalau kawan-kawan nak tengok pula link mana yang berkaitan dengan keyword tu, boleh search google perkataan-perkataan tersebut. Biasanya kalau link, akan ada di first page google. Kalau takde, maybe gambar yang ada dalam entri kawan-kawan yang bagi link bila taip keyword tu..

Keyword, Kata Kunci, Cara nak tengok keyword blog, Cara nak buka stats blog, Statistics blog, Statistik blog

Kalau takde keyword..akan keluar macam kat atas ni pula..macam tu je. Senang kan.


P/s : Kalau ada kesempatan..saya nak tulis cara nak tingkatkan pageview blog la..ikut pendapat saya. Setuju tak? :)



 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

3 luahan hati:

Neko-chan said...

Oohh... okay.. Saya punya kosong lagi... :(

♥ МÎSΖ αϊĐĂ ♥ said...

Setuju...nak taw gak cara nak tingkatkan pageview blog...
:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak x pernah perasan ada search keyword bawah tu..salu bukak cuma perasan referring sites dgn url jer..susah payah bukak nuffnang kalau nk tgk keyword apa org carik haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula