Home » » Contest : Blog Gemilang

Contest : Blog Gemilang


بسم الله الرحمن الرحيم



Assalamualaikum

Pagi ni saya nak join contest yang dianjurkan oleh adik Azhunk Awang. Nama contest nya ialah contest blog gemilang..dia dah join contest sy, sekarang saya pulak nak join contest dia..adil kan.hehe.http://www.emocutez.com Senang je nak join contest ni..


Jom tengok syarat-syarat nya dulu..http://www.emocutez.com


Follow Blog Azhunk World (dah lama dah)

Like FB beliau (dah lama jugak)

Buat entri yang bertajuk "Contest: Blog Gemilang" (dah)

Jawab beberapa soalan..kalau nak tau, klik link beliau diatas. (tengok kat bawah ye)

Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu (tengok kat bawah jugak)

Letak gambar contest di dalam entri (dah)

Masukkan link Azhunk World di dalam entri (dah..ada kat atas tu)

Untuk maklumat lanjut..boleh tengok sendiri di blog penganjur tau!!



Sekarang ni..jom jawab dulu soalan-soalan tadi..http://www.emocutez.com


1. Kenapa anda suka berblogging?

Tujuan utama saya berblogging ialah untuk menyampaikan dan berkongsi ilmu yang saya ada..disamping tu, dapat juga membaca hasil daripada perkongsian ilmu orang lain. Kemudian, saya juga suka menziarahi blog blogger yang lain dan mula bersaing secara sihat untuk mencantikkan dan memperbaiki mutu blog serta kaedah berblogging. :)

2. Berapa jam masa yang diluangkan untuk blog dalam sehari?

Bergantung kepada keadaan..dulu waktu study dan ada kuliah..mungkin dalam 2 jam sehari. Tapi sekarang bila cuti semester, lebih kurang 5 hingga 6 jam sehari :)

3. Dari mana anda pelajari cara berblog?

Dari pelbagai sumber..bila blogwalking dan terjumpa tutorial dan tips yang menarik, saya akan baca dan gunakan kaedah yang dikongsikan daripada blogger tersebut.

Tag 3 orang :

Nadzirah
Tia Fatiha
Atien


Dah selesai!!  http://www.emocutez.com




 والسلام


Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

2 luahan hati:

Fatin Syahira said...

selamat maju jaya! ;)

Azhunk Awang said...

Huhuu terima kasih sebab join ye kak ,

- Entri Diterima -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula