Home » » Tutorial Tukar Background Blog

Tutorial Tukar Background Blog


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum semua..


Ok, kali saya ni nak tunaikan permintaan kawan kita sorang ni. Macam mana eh nak tukar background blog? Mudah je...sekarang ni blogspot dah baru kan, lagi mudah. Tak perluhttp://www.emocutez.com terikat sangat dengan background yang asal..jom tukar kepada background yang cantik-cantik dan comel-comel. Jom...http://www.emocutez.com

Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog

Saya tunjukkan dari mula-mula ye...


1. Klik design lepas tu template designer


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


2. Kemudian, klik background.


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


3. Klik pula pada background image


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


4. Seterusnya, akan keluar macam ni..klik pada upload image, kalau nak letak gambar sendiri. Kalau tak nak, pilih je background yang sedia ada kat situ ye.


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


5. Akan keluar macam ni pulak, choose file dan pilih gambar. Kalau dah upload, klik done.


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


6. Jadi la macam ni lepas upload...


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


7. Tukar kepada tile


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


8. Kalau nak scroll with page..klik kat situ. Kalau tak nak, biarkan kosong, jangan klik.


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


9. Preview dulu dan kalau ok, tekan apply to blog.


Tutorial, Tutorial Blog, Blogger, Tutorial Tukar Background Blog, Background, Background Comel, Background Cute, Cara Tukar Background Blog


Dah siap dah..

Kalau nak background yang lawa-lawa, boleh cari di Glitter Graphics or Google je..http://www.emocutez.com

..Sekian..

 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

5 luahan hati:

sarah mohamad said...

senang je tukar background blog guna tempat designer kan. hiks

sumpit said...

yup memang senang, tp mengada2 lak aku gi tukar template, pening kepala dah ni

Solihin Zubir said...

chantek la layout.. pinky.. :D

najihatussolehah said...

sy dah try dah..n pilih tile..tp nape gambarnya duplicate..adakah sebab gambaq tu kecik ek..

shela abd rohman said...

terima kasih atika.. sgt byk membantu .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula