Home » » Tutorial Cute Icon di Entri

Tutorial Cute Icon di Entri


بسم الله الرحمن الرحيم 


Assalamualaikum..


Selamat malam ..nak update entry lagi selagi masih ada kesempatan.hehe. Tapi buat tutorial lagi ye...ramai pula yang minta, kalau tau saya tolong. Kalau tak tau, saya cakap la tak tau. Mane yang saya tak dapat tolong, jgn kecik hati tau. Ok, teruskan..tau tak ape tu Cute Icon di Entri?? Cute Icon tu macam ni...tengok bawah...


Tutorial, Tutorial Cute Icon di Entri Blog, Cute Icon, Emocutez


Ni cute icon tu~ cute tak??

http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.com


Dan gambar yang lain-lain..saya ambil di Emocutez. Cara nak letak dalam entri..tak perlu install apa-apa, bukan auto tapi manual. Agak leceh jugak, sebab kena letak satu-satu. Kalau nak tau, jom ikut step ni..

1. Pergi laman web tadi..

2. Pilih icon yang disukai, klik pada tajuk / nama icon tu.

3. Keluar banyak gambar kan, klik gambar untuk dapatkan kod. Nanti keluar macam ni..

Tutorial, Tutorial Cute Icon di Entri Blog, Cute Icon, Emocutez

4. Ambil HTML Code tau..copy.

5. Lepas tu, letak kat entri...pastikan tukar kepada Edit HTML untuk letak kod tadi. Macam ni..kalau nak letak sebelah ayat, kena carik ayat yang kita nak letak tu. Letak kod ni sebelah ayat tersebut ok..

Tutorial, Tutorial Cute Icon di Entri Blog, Cute Icon, Emocutez

6. Lepas tu, klik pada Compose kalau dah siap.


Tutorial, Tutorial Cute Icon di Entri Blog, Cute Icon, Emocutez

7. Kalau nak letak icon lagi, buat satu persatu macam tadi.

Macam tu je cara nya..senang tapi leceh cket. Saya selalu gabungkan dengan gambar tak boleh klik..supaya icon tadi tak ada link, jadi picture je.

Ok la, sekian..http://www.emocutez.com



والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

12 luahan hati:

KAMIHIDUP said...

good share. :)

aLiAh said...

tq atiqah...
hehehe... ^_^

*cmner nk wt fb fan lak??

Atika Aula said...

aliah : u r welcome~
klik cni ye..
http://atikaahmadiah.blogspot.com/2011/03/tutorial-fan-page-fb.html

khalifahCinta said...

terima kasih..sangat baik lah awak ni..
anak sapa lah ni..huhu

Alfi said...

err.. direct link..?
bukan amek HTML Code ke..?
hee..~~

:: Alfi's Blog ::

Atika Aula said...

@Alfi
oh ye..br perasan, xde sape pun yg tegur selama ni.hehe.
Syukran...dah betulkan dah.

Noor H said...

akhirnya sy brjaya wat bnda comel ni..tq atika aula..:)

SHAMIMI ATIA YUSRI said...

salam atika..mimi nak tnye cmne nak buat post tittle kita trletak pd center..mimi punya x center la..plizzzz atika..

nani baizura said...

thankz for ur information ...very nice...memang best

kechix said...

thankz kak.. actually dah penat cari tuto ni...akhirnya jumpa gak ;D

*ZaFirAh* said...

thanks for this awesome tutorial!suke sgt!

Cik Izor said...

assalam..sy guna tutorial ni & jadi ^^ thanx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula