Home » » Tutorial Image Animation Hover

Tutorial Image Animation Hover


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum..

Selamat malam...berenti study kejaphttp://www.emocutez.com , rehatkan minda http://www.emocutez.comdan nak update blog. hehe..Saya nak buat tutorial yang dah lama sebenarnya di minta oleh seorang adik ni. Sori la sebab tak buat kan, saya ni menulis ikut mood..kalau nak tulis, tiba-tiba je keluar idea. Terus je menulis..ok la, teruskan dengan tutorial.




Image animation hover ni macam ni tau..cube cursor tu sentuh kat gambar, jadi transparent kan.. Kalau nak buat..jom ikut saya..


Suami Isteri, Suami Mithali, Isteri Solehah, Keluarga Bahagia
Sweet sangat gambar ni...saya dan suami (masa hadapan) hehe..

Mula-mula..

Pergi ke Design-> Edit HTML

1. Cari kod /* Header tekan ctrl+f (sama fungsi dengan find)


2. Kemudian copy kod ni dan letak di atas /* Header tadi




/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}
3. Save la..


Dah siap.. http://www.emocutez.com



 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

8 luahan hati:

aLiAh said...

owh ok... tq ^_^

mcm ner nk wt pic katon yg comey2 kt sblh p'ktaan rehatkn minda.. comey la.. cmner ye?? ley aja x??

♥ Siti Norhumairah ♥ said...
This comment has been removed by the author.
The Islamic Thinker said...

Salam.. Amboi! 'Saya dan suami' yang tak boleh blah tuh! kih3

Dalila said...

Sweet..gambar tu ;)

u're very creative!

COMEL said...

xdapat copy pun kod tue...huhuhuhu

Dolly Fatt said...

tq2..menjadi la..:)

+ kakak_serizawa- said...

thanks for the tuto. (^__^)

Nur Liyana J said...

thanx ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula