Home » » Letak komen fb di entri blog

Letak komen fb di entri blog


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Ramai yang tanya saya macam mana nak letak komen facebook di entri blog..ni hasil daripada idea sendiri sebenarnya lepas ikut tutorial orang lain tapi tak jadi -jadi. Tapi agak leceh la..tapi sebab dah ada yang bertanya, saya boleh share. Kalau tak faham, boleh tanya. Jangan segan. :D


Macam ni la ..

Ok..cara nya lebih kurang sama je dengan tutorial letak button subscribe di blog
Mula-mula klik link ni 


Lepas tu klik Comment



Kemudian, lepas dah publish post..copy link post tu then paste dekat sini. Boleh adjust-adjust ikut suka.



Dah siap, klik pada Get Code. Copy kod tu.



Buka balik post korang tadi dan tukar kepada Edit HTML..klik je. 



Paste kan kod tadi di bawah post..kalau nak letak tempat komen ni kat bawah la. Boleh letak ikut suka hati masing-masing :) 





Dah siap..tekan Compose kat atas tu dan Publish post tu balik.



Oke..dah siap. Memang leceh sebab kena buat satu-satu dan secara manual. Tapi, ini yang saya dapat buat. Try buat cara lain mesti tak jadi.
Selamat mencuba !!



 والسلام




Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

4 luahan hati:

kongsi apa saja said...

terima kasih... dok cari tutorial hingga ke sini...

Kongsi Apa Saja

Misz Farhani said...

Assalamualaikum,Akak.Lepas copy kod tu,nak paste kat mna. Tak faham la. :)

Misz Farhani said...

Assalamualaikum. Kak, saya masih tak faham. Lepas copy kod tu, nak paste dkt mna plax?

Misz Farhani said...

Assalamualaikum. Kak lepas copy nak paste dkt mna plax? Saya tak faham la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula