Home » » Baby

Baby


بسم الله الرحمن الرحيم


Kenapa semua orang suka baby?http://www.emocutez.com


Sebabnya :

- Comel
- Kecik je
- Wangi
- Macam anak patung
- __________ (Sila isikan tempat kosong dengan jawapan yang sesuai) http://www.emocutez.com


Secara fitrahnya, kita memang suka kepada baby kan. Cuma mereka yang tak waras je akan campak baby merata-rata macam sampah. Anak sendiri pulak tu. Na'uzubillah min zalik..

Betapa hebatnya kuasa Allah, mencipta kita denga serba lengkap dan sempurna. Andai kata tiada sifat "sayang" dan rasa "ingin melindungi" seorang bayi..mesti manusia akan semakin pupus. Betul kan? Sebab kita dilahirkan tanpa mampu berbuat apa-apa dan perlu dijaga sepenuhnya oleh orang yang lebih besar sampai satu saat, kita boleh berdikari sendiri.

Sifat "kasih sayang" yang Allah campakkan ke dalam hati ibu bapa supaya sayang kepada anak-anak kecil. 




Gambar kat atas tu semua anak-anak buah saya..semua dah semakin besar. Semoga menjadi anak yang soleh dan solehah suatu hari nanti. Cepat besar ye. 


P/s : Rindu pada anak-anak buah..perasaan sukakan baby dan budak kecik semakin menebal dalam diri. Adakah itu satu petanda supaya cepat-cepat ada anak sendiri? http://www.emocutez.com

 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

6 luahan hati:

teratak hati said...

Perasaan ada anak sendiri lain sangat..nikmat kurniaan Allah..yg buang2 bayi tu tk tau la nk ckp ape..

merpaticoklat said...

assalammualaikum akak:))
lame akak menyepi,, akak pi mane?
hm,,baby? mmg comel,,, nisa pun geram jugak,,, hm,,,akak dah kahwin kew? kalau sudah akak teruskan lah berdoa supaya allah kurnia kan anak kpda akak,, tp klau blom cepat la khwin :) tak sabr nak tgok wajah anak akak nnti :))

LeiyaUmairah said...

heheee... saya terus teringat dan merindu anak2 buah yang aktif sangat ini.. heheheh

elyna mirsada said...

rsnye sgt sronok bl ada ank sendiri,ska sgt baby =)

Isyraf Imrani said...

"Setiap bayi itu lahir dalam keadaan fitrah. Maka kedua ibu bapanyalah yang akan mencorakkannya menjadi Yahudi atau Nasrani atau Majusi."

chekgu Azam Aziz said...

comelnye !!
#following u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula