Home » » Imam Muda Hassan Juara Imam Muda Musim Kedua..Tahniah!!

Imam Muda Hassan Juara Imam Muda Musim Kedua..Tahniah!!


بسم الله الرحمن الرحيم

Imam Muda Hassan, Imam Muda, Juara Imam Muda, Juara Imam Muda Musim Kedua, IM Hassan, Imam Muda Kedua Hassan
Pinjam sekejap gambar ni :)

Assalamualaikum

Tadi pukul 10.30 baru je lepas tengok kemuncak Imam Muda musim kedua..alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada Imam Muda Hassan atas kejayaan beliau bergelar Imam Muda unggul 2011. Tapi, betul la cakap beliau..itu hanya nombor sahaja, semua imam muda sebenarnya sama. Masing-masing mempunyai tanggungjawab yang sama. 

Bahkan, bukan imam muda je..kita semua umat Islam merupakan khalifah Allah di muka bumi. Kita tak boleh lari daripada tanggungjawab yang telah diamanahkan kepada kita sebagai manusia. Tak boleh tuding jari ke arah orang lain supaya menyuruh melakukan kebaikan dan mencegah kemungkaran. Kita sendiri kena mulakan sebab setiap orang itu adalah pemimpin. Betul kan? Kalau tak mampu untuk memimpin orang lain, pimpinlah diri sendiri dulu supaya tidak tersasar daripada jalan Allah.

Akhir kata, tahniah dan teruskan berdakwah. Sesungguhnya Allah bersama-sama dengan orang yang sabar. Semoga dipermudahkan segala urusan untuk menjalankan kerja-kerja dakwah. Doa ni bukan sahaja kepada 10 imam muda, tetapi kepada seluruh umat Islam. Amin..


P/s : Boleh like fan page Imam Muda Hassan, kalau berminat..


 والسلام


Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

6 luahan hati:

..TrAiLs tO HeAveN.. said...

suka2...=)

fizamansiperoterompet said...

dari awal tgk tadi dah tahu hassan bakal menang. alhamdulillah. yeyeh ! hehe

belog amiyo said...

yup betul tu. semua imam mempunyai tanggungjawab yang sama. :) tahniah kepada beliau.

Nazihah@Jiha said...

Salam alaik :)

dah agak dah..chewahh hehe

tahniah Imam Muda Hassan :)

nabillah bolhassan said...

sangat bangga dengan IM Hassan :)

http://nabillahbolhassan.blogspot.com/

Mohamadazhan.com said...

Imam Muda Hassan dah kawen belum tu? hehe..kepada si gadis apa tunggu lagi..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula