Home » » Untukmu Kaum Hawa

Untukmu Kaum Hawa


بسم الله الرحمن الرحيم

Wanita Solehah, Muslimah, Cute, Perempuan Comel, Menutup Aurat, Perempuan Baik

Utk kaum hawa.......
Baju nipis nampak bayang
Peha gebu saja ditayang
Lebih baik tak pakai baju senang
Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

Baju ketat seluar sendat
Pakai tudung just ikat-ikat
Dari mula memang bukan adat
Disudut agama pun gaya tak berkat

Tudung jarang baju nipis
Pakai sikit boleh nampak ‘garis’
Mata orang terbeliak, kita membengis
Bila kena kutuk, kenapa menangis

Lengan pendek blaus gantung
Jeans ketat melekat dipunggung
Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
Agama tak suruh berbungkus macam pocong

Apa rasanya, kepala bertudung, kain terbelah
Kalau takat rambut orang kurang ghairah
Lain kalau peha gebu atau ternampak lurah
Mata yang memandang boleh keluar darah
Kebaya ketat, kain terbelah

Ikat tudung macam tak sudah
Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
Tapi Islam sebenarnya indah
Tutup aurat bukan suruh berselubung
Sampai tak nampak muka dan hidung

Yang faham tuntutan amat beruntung
Taklah bersungut mulut pun muncung
Dah kalau mula minat nak bertudung
Cubalah sesuaikan apa yang disarung
Kalau masih rasa jiwa tu ‘mendung’

Maknanya nafsu tu belum dapat dibendung
Bertudung itu bukan satu paksaan
Ianya lebih kepada keinsafan
Selalunya nafsu masih dikuasai syaitan
Itu la pasal fesyen pun yang bukan-bukan

Asal menutup aurat itu tuntutan
Kalau dianggap susah, tu sebab bosan
Yang ye nya hati tak berkenan
Tu yang berjela-jela mencipta alasan
Menutup aurat satu syariat

Kepada agama kita taat
Hidup berkat pahala berlipat-lipat
Di dunia selamat, di akhirat hebat~

Salam terbaik ummat


P/s : Saya copy artikel ni daripada satu group di FB. Semoga bermanfaat :)

 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

16 luahan hati:

LynN LoLa~~ said...

salam~ atika, lynn nak mintak share buleh?

Cik Bidadari said...

lama tak dtg sini... salam yang... best gak baca...

Ukhti Ct Thuraya said...

Nice, syukran..:)

Atika Aula said...

@LynN LoLa~~
boleh2..sy pun share org punye :)

farahin said...

nice
:)
like it.

♥ Nazratul Hidayu ♥ said...

thanks atika.. nice ! i like~

nak share kat blog sy pula boleh ?

selamat berkenalan~

Kotak Mancis / S_Basri said...

like this... dtang baca2 entry sambil folo molo....

jom jejalan kat cni

Kotak_Mancis

Atika Aula said...

@♥ Nazratul Hidayu ♥
Boleh~
selamat berkenalan juga :)

Plain Diya♥ said...

salam, mohon share di blog saya? sy kredit akak dan group fb tu ya?

Plain Diya♥ said...

salam, mohon share di blog saya? sy kredit akak dan group fb tu ya?

Atika Aula said...

@Plain Diya♥
sila2 :)

Nur_Farah said...

Salam..
nice lah n3...sukew2..:)

SoutulMujahid said...

best2...
kepada kaum hawa, sila jgn seksa kaum lelaki ya. nnti bahaya kat kaum hawa jugak. hahahaha. jahatnye saya ni

Kewajipan Menutup Aurat ke Atas Kaki Umpat

karimi said...

pandai jugak berpuisi ea...

nadzirah said...

salam nak share blh x ^^ syukran

Atika Aula said...

@nadzirah
silakan~ afwan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula