Home » » Tutorial Center Header

Tutorial Center Header


بسم الله الرحمن الرحيم 

Kucing, Kucing Comel, Cat, Cute Cat, Anak Kucing, Kucing Manja

Assalamualaikum...

Ok, saya nak buat tutorial macam mana nak center kan header. Kalau tak tau apa tu header, yang kat atas tu..nama nya header la tu. Senang je..saya pun tak nak cakap banyak, jom buat!!

Mula-mula..

1. Klik pada Design -> Edit HTML

2. Guna ctrl+f untuk mencari kod ni /* Content

3. Lepas tu..copy kod di bawah ni...paste di atas kod tadi.


.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

4. Preview dan kalau ok, save!!

Done..


والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

11 luahan hati:

miss.Addin said...

salam, sy try buat tapi tak boleh, huhu

sakinah al-aziz said...

salam ya ukhti, sy try pun tak jadi,. kenapa ehhh?

Miya Omar said...

alhamdulillah, terima kasih ya for this code. sungguh appreciate. dah lama nak cari solution untuk centerkan header tapi asyik tak boleh je. sekarang header sudah center. terima kasih :)

COMEL said...

saya nk centre kan description blog tue...mcm mne atikah?huhuhu

~HanAlia said...

alhamdulillah thanks utk tuto ni :)

Taubat said...

@Miya Omar
Miya Omar,cane boley jadi??nape sy wat tak jadi..dok kat tepi jugak..:(

Panggil aku Han said...

klau yg xboleh try cari koding ni :)

/* Variable definitions

tomatokering :) said...

dah godek2 tukar template dah tak center . T_T

takleh plak tu T_T

cyuk myra said...

@tomatokering :)xtajadi ponn..

Teacher Koko said...

jadi! tenkiu atiqah...kpd those yg xjadi..delete dlu /* Content dan ganti kan dgn kod yg atiqah bg tu...slmt mencuba!

Teacher Koko said...

maafkan saye, bukan delete tp paste kan kod itu di atas tulisan */content itu..tq...maaf tesalah tules td...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula