Home » » Tutorial No Labels

Tutorial No Labels


بسم الله الرحمن الرحيم

Bunga, Bunga Cantik, Cute Flower, Purple Flower, Bunga Ungu, No Labels
Cantik la bunga ni :)


Assalamualaikum semua..

Ok, biasa kalau lepas kita tulis entri n post..kat bawah entri tu ada labels kan. Ada orang yang suka entri berlabel dan ada yang tak suka. Rasa macam tak lawa je kan..betul tak? hehe..

Bagi sesiapa yang tak suka entri kat bawah tu ada label, jom ikut step ni. Cara-cara nak buang labels kat entri..

1. Klik Design -> Edit HTML -> Klik Expand Widget Tempalate dulu

2. Tekan ctrl+f serentak untuk cari kod ni..


<b:if cond='data:post.labels'>
<data:postLabelsLabel/>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<a expr:href='data:label.url' rel='tag'><data:label.name/></a><b:if cond='data:label.isLast != "true"'>,</b:if>
</b:loop>
</b:if>

3. Kalau dah jumpa, delete je kod diatas

4. Save!!

Dah siap..mudah kan???

http://www.emocutez.com



 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

3 luahan hati:

teratai said...

cantik!

nur izzati ^_^ said...

kak LABEL tu apa fungsi nya ???

Atika Aula said...

@nur izzati ^_^
untuk kategorikan entri kita..macam akak punya yang jom baca tu. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula