Home » » FACEBOOK akan ditutup Mac ini

FACEBOOK akan ditutup Mac ini


بسم الله الرحمن الرحيم 


Assalamualaikum semua..

Selamat malam...eh, kawan-kawan ada dengar cerita tak, Facebook akan ditutup 15 Mac ni?? Betul ke? Ada yang cakap betul..ada yang cakap tak betul. Ok, tak pe...nanti saya tunjuk kan bukti yang Facebook akan ditutup. Betul-betul ni..

Facebook, Facebook ditutup, Mark Zuckeberg, Kebaikan Facebook, Keburukan Facebook, FB

Sekarang ni, kalau cakap facebook je..boleh dikatakan semua orang ada akaun facebook. Even budak tadika, nenek dan atuk. Pengaruh yang sangat besar facebook ni berbanding myspace, friendster, twitter dan lain-lain. 

Tapi, sebelum tu..pendapat saya bila Facebook ditutup ialah saya rasa mungkin lebih banyak kebaikan dari keburukan. Seperti mana yang kawan-kawan tau, Facebook ni memang banyak keburukan juga la. 

Keburukannya :

1. Kita dengar berita ada suami isteri bercerai sebab Facebook, rumah tangga runtuh sebab Facebook..sebab jumpa balik kekasih lama dan lari tinggalkan suami.

2. Hubungan sosial realiti kurang, bersosial di Facebook je..

3. Tidak ada privacy..dan tambah dosa je. Ramai yang suka upload gambar-gambar dan video yang rasanya lebih baik buat koleksi peribadi je, tapi share kat Facebook.

4. Melalaikan dan membuang masa.

Mungkin ada lagi..tapi tu la yang jelas..

Kelebihannya :

1. Jumpa balik kenalan lama yang dah terpisah (Kawan tadika, sek rendah, sek men dan lain-lain)

Yang pastinya lebih banya keburukan dari kebaikan..


Siap ada petisyen lagi supaya Facebook tak ditutup..tapi saya tak kisah, ada ke tak de ke. Sama je..tak memberi pengaruh yang besar dalam hidup saya. Tak tau la semua ni ada muslihat disebaliknya or tak ada. Biasa lah..orang Yahudi memang licik. Tak apa, kita tunggu dan lihat je.

Tutup ke tak tutup ke, saya tak kisah~

Sekian

والسلام


Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

12 luahan hati:

farid fizi said...

ini memang x leh dinafikan..fb mmg ade baii buruk..sama2 lah kita gunakan dgn cara baik..:)

♥.♥.♥.Mizz Nia Aysruq ♥.♥.♥. said...
This comment has been removed by the author.
[sutera kasih] said...

yup..apa2 benda pun pasti ada pro dan kontra..smua tu depends dgn indivdu yg m'gunakannnya..sy pun tak kisah ada ke xde fb hehe enpon ka ade :P

Cik Yana said...

Ni smue sebenarnya bergantung kat manusia tu sendiri. Kalau nak kira, myspace lagi teruk dari facebook, tapi facebook selalu jadi mangsa sebab facebook tengah femes sekarang. Yang penting kita sebagai manusia especially yang Islam, kena tahu batas pergaulan walaupun dalam alam maya :)

Syukri Kamaruddin said...

hehehe sy pon xkisah...tp fb byk gak kebaikan sbenarnya..kalo guna dgn baik,baik la dia..tp kalo duk luah perasaan je..mmng byk buang masa la..

(^_^)

Mohamadazhan hjDesa said...

salam

ya? akan ditutup ek? sy baru buat Fb utk blog.hehe.

kiraitomy said...

keren blognya,,

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

yeah..sb ade blog ;)

Yang Comel,
Khumaera Ismail

sicomot-comel said...

scc xkesah..

kan blog ada??

tp,,mmg xbest la sbb xdpt dgr crite mmber2 lame...huhuhuhu

Adzriel AB said...

tak de fb..blog ada. he..he.. bila di salah guna memang byk buruknya. mcm handphone jugalah.

sharifahzakiah said...

emm 2 laa . byk kburukannye . kte tgk jelaa ttup ke tak . nway , dh follow belog ini :)

sarah mohamad said...

ntahkan tutup ntahkan tak tutup. 2 tuu je. teeheee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula