Home » » Tutorial Tukar Font

Tutorial Tukar Font



بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum..
http://www.emocutez.com
Tutorial sebelum ni saya dah ajar macam mana nak tukar favicon (lambang blog) kan, kali ni saya nak ajar pula cara-cara nak tukar font. Mudah je sebenarnya, tapi sebab ada permintaan, boleh je saya tunjukkan. Tapi buat masa ni, request tutorial di tutup ye. Saya dah tak terima request, harap maaf~ Ni pun diorang minta sebelum ditutup..saya buat masa sekarang dah tak de nak buat tutorial lagi, mungkin ni yang terakhir. Kalau saya nak buat, saya akan buat eh. 

Tutorial tukar font ni di "request" oleh Farhah Zaidah


Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Font, Font Blog, Font Comel, Font Blogger


Caranya senang je..jom kita buat.http://www.emocutez.com

Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Font, Font Blog, Font Comel, Font Blogger


1. Klik pada Design  

2. Kemudian, Template Designer


Lepas tu, kawan-kawan akan nampak gambar macam kat atas ni..

Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Font, Font Blog, Font Comel, Font Blogger



3. Klik pada Advanced

4. Ok, kat situ..ada Page text, Tabs text, dan sebagainya. Kawan kawan klik satu-satu untuk tukar font.

5. Kan ada tulis font, pilih je kat situ. Boleh adjust size nye..

Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Font, Font Blog, Font Comel, Font Blogger

Preview la dulu nak tengok berkenan ke tak or cantik ke tak..klik pada Expand preview.

Tutorial, Tutorial Blog, Tutorial Tukar Font, Font Blog, Font Comel, Font Blogger

Kalau rasa-rasa confirm font tu sesuai dengan blog dan background kawan-kawan, klik je Apply to blog

Tunggu kejap..dan view blog.

Dah siap..senang kan!!

http://www.emocutez.com


والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

4 luahan hati:

bella said...

thanks for the tutorial tika..aku pn salu je pk..cmne nth nk tuka tulisan..asyik yg same..bosan..hehe

iqbalsyarie said...

Wah. bagus tutorial ni, tapi font saya sudah cantik da ;)

Qutiq Ishanee said...

kalau nk tuka font yg cntek cntek, tuka kt edit html. type sndr font yg curly, typewriter ke apa. uhukx

qtq singgah blek :)

Farhah Zaidah said...

Tima kasih ye...bru sempat dtg tgok... =)tapi sy punya xder page text....huhu.. apa2 pun tima kasih eh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula