Home » » Tutorial Energy Saving Mode

Tutorial Energy Saving Mode


بسم الله الرحمن الرحيم 


Assalamualaikum...mesti ramai kawan-kawan yang nak buat energy saving mode ni kan. Bagi saya, nampak lawa la..di samping menjimatkan tenaga. (Betul ke?) hehe..energy saving mode ni kalau kawan-kawan yang masih tak tau macam mana, tengok gambar kat bawah ni eh. 



Tutorial ni diminta oleh kawan kita ni..dah lama dah sebenarnya, tapi saya baru nak buat ni. Sori~



Senang je nak buatnye..

1. Klik edit HTML

2. Sebelum edit apa-apa, tick pada expand widget

3. Cari kod <head> guna ctrl+f

4. Paste kod ni di atas kod <head>

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

5. Preview la dulu..tunggu jap. Kalau jadi mode ni. Save ye!

Dah siap..


والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

12 luahan hati:

nurul_diya m. nor al-haj said...
This comment has been removed by the author.
Tok Esah said...

yeah!!! TQ share tips...
tok dah buat!!! jimatkan tenaga elektrik!!

Atika Aula said...

@nurul_diya m. nor al-haj
ctrl+c untuk copy :)

Atika Aula said...

@Tok Esah
bagus2 :)

Anis izyan Abd Rahman said...

atikah ~ cane kan nak buat reply comment yg ade link mcm atikah nie , tutorial yg lepas2 ade tak pasal nie??

TQ

zubir othman said...

tq for the tutorial
hehehe
nice

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

siti sifir said...

waa,..saya baru jk wat neh kat blog saya. thanx for sharing :)
http://chachajamal.blogspot.com

kinn said...

yeay dh menjadi la. thanx sis! :)

fatin said...

tq2,^^

-hafizah zakaria- said...

thanks atika :)

nurQaseh said...

syukran kak!

rieynasmithpunyerblog said...

terima kasih...saa sgt suka dgn tutorial ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula