Home » » Buat Insan Bernama Wanita

Buat Insan Bernama Wanita


بسم الله الرحمن الرحيم 


Assalalmualaikum dan selamat pagi..dah sarapan belum? Semoga semua sihat-sihat hendaknya ok. Kali ni saya naj tujukan lagu-lagu ni kepada insan bernama wanita (termasuk la diri saya kan!!) sebagai peringatan dan panduan. Hayati bait-bait lagu tersebut..wanita, sedarkah anda bahawa anda sungguh istimewa? Jaga diri anda dan sayangi lah diri sendiri..demi agama, bangsa dan negara. Terimalah lagu dari saya kumpulan Nasyid Mestica dan De Hearty. Semoga terhibur..http://www.emocutez.com






Puteriku Sayang - Mestica feat Munif Hijjaz







Wanita -De hearty


Tercipta engkau dari rusuk lelaki..bukan dari kaki untuk di alasi, bukan dari kepala untuk dijunjung, tapi dekat di hati  untuk di kasihi. Engkaulah wanita hiasan duniawi..(✿◠‿◠) 

Malumu mahkota yang tidak perlukan singgahsana..tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama, tiada siapa yang akan boleh merampasnya. Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri..Ketegasanmu umpama benteng negara dan agama, dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya. Wahai Puteriku Sayang..kau bunga terpelihara..mahligai syurga itu lah tempatnya..(‿‿─) 



Dua-dua lagu ni saya suka sebab lirik nya best dan menyentuh perasaan.Kat dalam video tu dua-dua dah ada lirik..ok, enjoy ye. Semoga terhibur~



والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

6 luahan hati:

UXOP said...

wanita golongan yang banyak masuk syurga..semoga dengan didikan kaum Muslimah (ibu-ibu muslimah) dapat melahirkan generasi muda Islam yang rapat dengan Al-Quran dan Sunnah

nelly said...

sangat suka lagu dari de hearty !!

Jom baca :
Geli dengan cicak !!

bella said...

wanita sgt berharge kn?:)

hawasumiri said...

bila ckap psl wanita, kaum hawa akan die rujuk.. bagi sye yang bernama hawa rase byak kekurangan jika di persoalkan akhlak yang patut ade pada pada seseorng kaum hawa..

hawasumiri said...

bila ckap psl wanita, kaum hawa akan die rujuk.. bagi sye yang bernama hawa rase byak kekurangan jika di persoalkan akhlak yang patut ade pada pada seseorng kaum hawa..

Nasz said...

lagu de hearty bez..!btw jaga diri, hiasi pribadi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula