Home » » Tutorial Cursor

Tutorial Cursor



بسم الله الرحمن الرحيم


Apa khabar semua?? Semoga sihat selalu. Kali ni saya nak wat satu tutorial...first entri tentang tutorial. Saya nak wat tutorial tentang cursor...rasanya ramai yang dah tau kan. Tapi...ada adik sorang ni minta saya ajarkan...xpe, kan baik berkongsi ilmu.

Tutorial, Tutorial Blog, Tukar Cursor, Cursor Cantik, Cursor Comel, Cara nak Tukar Cursor

Ok..jom kita mula kan.


-Mula-mula...kita pergi ke link ni dulu untuk pilih cursor eh.
Pilih cursor yang mana anda berkenan eh..kalau nak ambil dari laman web yang lain pon boleh jugak.


-Kemudian...salin kod HTML 2. Kod nya panjang..tapi ambil kod yang ni je...

ctrl+c untuk copy


Link yg "http://cur.cursors-4u.net/......cur" boleh ditukar kepada link gambar yg lain...



-Seterusnya..pergi ke Design-> Add A Gadget-> pilih HTML/Javascript


-Masukkan kod tersebut pada ruang kosong


- Akhir sekali, save.


والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

13 luahan hati:

~~sEpOhOn KaYU~~ said...

saLam Cik Atika AuLa~

saya suka tgk emoticon yg comeL tu..

camna nak download ek?

Atika Aula said...

@~~sEpOhOn KaYU~~
w'slm...:)
xperlu download..juz copy n paste je codnye.
klik cni ye..http://www.emocutez.com/

Mohamadazhan hjDesa said...

kalau laki cm xsesuai lak cursor love.hehe

eB@mamaAerish'n'Aed said...

wah.. sgt comel.. tq yer... :)

Atika Aula said...

@eB@mamaAerish'n'Aed
u r welcome :)

Atika Aula said...

@Mohamadazhan hjDesa
boleh pilih cursor yg lain..:)

qila said...

saya dah cuba..alhamdulillah,jadi!sebelum ni dia ada macam banner kecil cursor4u kat bawah,ni jadi elok saja.terima kasih! :DDD <3

Naniy Hana said...

saya dh try,, tp xblh pn.. cursor xkluar, tp jd mcm banner kat blogpage. kt html/javascript tu ad title box.. xfhm la..

かずき つばさ said...

when i try to make the cursor it doesn't show up in my blog. i don't
know how to do it can u teach me?

nik nur maisarah nik suhaimi said...

sy cuba nk guna cursor kat cur cursor ..tpi,x leyh..sy bace kat web cur cursor tu,dye tulis *juz internet explorer je yg bleh*jdi...cam ne nie??

Irah Zahirah said...

Saya copy yea !

AdeeyaMayeesa said...

da dpt ..tenkiuu akak !

afieqafieqa(orenkiut) said...

salam...
akak!!tengss 4 the tuto:)
emm...akak saie ni baru dlm dunie blogging ni
tp kn kak saie tak jumpe pun perkataan html/javascript bile saie tkn add a gadjet...
harap akak dapad bantu
TERIMA KASIH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula