Home » » Impian, Pengalaman & Realiti

Impian, Pengalaman & Realiti


بسم الله الرحمن الرحيم



Assalamualaikum

Rindu..rindu nak menulis. Rindu nak mencoret kat blog Salam Ukhuwah ni. Kali ni post tentang ape? Mungkin sekadar coretan je. Mana yang baik, ambil. Mana yang tak baik, buang la jauh-jauh.

Saya dah lama tak menulis..dah tak aktif macam dulu. Sibuk? Boleh tahan..maklumlah tahun akhir (insyaAllah tahun depan grad) tinggal satu sem je praktikal di sekolah. Semoga Allah permudahkan urusan saya. Amin. Biasa la tahun akhir, tesis, esaimen lagi, sekarang saya dah start bisnes..dengan bisnes lagi. Baru kecil-kecilan. Ini pun untuk masa depan jugak..insyaAllah :)


Bila diri ni makin besar..macam-macam pengalaman ada. Kadang-kadang saya suka mencuba. Sebab bagi saya, kalau tak cuba..tak tau kan. So, saya akan cuba (perkara yang saya minat je la). Yang penting, ada manfaat. Banyak sebenarnya impian saya..tapi tak perlu la cerita di sini. Biar saya dan seseorang je yang tau. hehe.

Bila dah lama terjadi, pengalaman pahit akan jadi manis ^__^

Alhamdulillah..bila dah besar, satu persatu yang saya impikan tercapai. Lagi puas hati bila kita lakukan dan dengan hasil usaha sendiri (walaupun mungkin juga ada kaitan berkat doa mak dan lain-lain). Contohnya, cita-cita dari kecik..nak jadi cikgu. Sekarang memang dalam jurusan pendidikan dan bakal jadi cikgu akan datang. Kecik-kecik dulu suka main jual-jual. Alhamdulillah dah ada bisnes sendiri walaupun kecik.


Satu persatu saya dapat rasakan Allah beri pada saya..mungkin dulu waktu saya minta, tak dapat..tapi Allah beri sekarang. Sebab Allah lebih tahu apa yang terbaik buat diri ini.



Setiap apa yang saya buat, itu adalah pengalaman. Untuk masa depan, saya ada beberapa pilihan untuk saya buat, sama ada pilih salah satu atau jadi semua. Bisnes, jadi cikgu, jadi surirumah. Biarlah masa yang menentukan. hoho


Doa mak paling penting dalam hidup saya..selain daripada usaha, saya selalu mohon mak doakan kejayaan saya dunia & akhirat. Walau apa pun yang terjadi, saya redha sebab saya tau Allah akan beri yang terbaik buat saya. Terima kasih Allah ! 


P/s : Kejayaan, kekayaan, kemuliaan itu semua ujian..tapi jangan pernah lupa. Kemiskinan, kegagalan juga satu ujian. Hakikatnya hidup ini satu ujian. Ucap kan lah alhamdulillah walau apa pun yang terjadi. Mari senyum :)
Senyum selalu macam bunga ni tau !

Jangan lupa like page online shop kami : Kedai Online Atika Aula (ada contest sekarang ni)


 والسلام


Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

5 luahan hati:

sea_lavender said...

nice :)
pengalaman mematangkan kte dlm kehidupan ;) moga Allah redha dlm perjalanan hidup yg penuh susunan :)
namun apa2 pn aturan Allah adlh yg terbaik pd kte.. Insya-Allah hidup akn rasa bermakna dn drahmati-Nya..

Ayuni Khalib said...

inshaALLAH.
pengalaman mematangkan kita. yupp. betul tu. Allah itu Maha Adil. He always strike the right time kan. Hari ini dia tak bagi tapi nanti-nanti pasti akan dapat yang lebih baik dari itu. He is the best Planner.

Ain Dzaya said...

Allah taw apa yg terbaik untuk kita..dan Alllah lebih taw siap yang patut diberi bimbingan. ..u're lucky one..

Ckin Kembaq said...

all da best ya! =)

endlene..( " , ) said...

Allah jadikan sesuatu utk sesuatu...la tahzan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula