Home » » Cara install Font Comel

Cara install Font Comel


بسم الله الرحمن الرحيم 


Assalamualaikum

Kali ni nak buat tutorial..ada orang mintak. Ok, jom tengok camne nak buat..


First, cari laman web yang kita boleh download font-font yang comel ni. 
Contohnya : 


Klik dekat link tu..boleh juga carik link lain. Tak salah.hehe. Bila dah klik, contoh kat bawah ni ialah dafont.com. Klik dekat font yang korang suka, akan ada macam tu, klik download.



Lepas tu, kalau korang nak extract file pun boleh. Kalau tak nak pun takpe. Klik pada folder yang dah download tu dan akan ada macam ni. Right klik dan tekan open.



Bila dah open, akan keluar macam ni dan tekan install




Installing....




Lepas tu, try bukan photoscape or photoshop or software yang lain. Dekat word dan power point pun boleh sebab font ni dah install dekat laptop or pc. Kat mana-mana yang ada tulisan, font ni akan ada.




Done!! Nanti kat laptop korang banyak tulisan-tulisan yang comel omel ~


P/s : Font ni tak kan berfungsi kalau dekat laptop or pc yang tak install font ni. Kalau korang nak buat dalam word or power point, pastikan laptop or pc tu ada, kalau tak..tak jadi. Itu je, semoga bermanfaat ^__^

Gambar yang comel, amek dari google je 


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

6 luahan hati:

waniey20~ said...

salam . terjumpa Blog n Ter'Follow plak . comel blog nih :))

Solihin Zubir said...

salam.. ada tak tutorial cara nk letak comment box FB kt blog mcm blog anti ni? =)

Secret Garden said...

thanks Kak.. cantik sungguh FONT-FONT tu! nak buat header baru.. BYE!!

Mimi Suke Cupcakee said...

tuto yg berguna :)
tq for sharing ~

asma najwa said...

boleh x wat tuto buat header transparent guna photoscape??

Atika Aula said...

@asma najwax boleh la..guna gimp boleh,saya dah buat tutorial pun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula