Home » » Akak form berapa?

Akak form berapa?


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

Sekadar nak berkongsi cerita je..nak baca boleh, tak nak baca pun boleh :) 

Situasi 1 #

Waktu berjalan raya..dekat Sungai Besar, Selangor. Rumah akak yang sulung..ikut dia pergi berjalan raya dekat rumah jiran-jiran yang berhampiran dengan rumah. Lepas dah beraya dan salam dengan tuan rumah..tiba-tiba ada sorang anak tuan rumah tu tanya saya.."Akak form berapa ye?" Saya pun jawab.."akak dah masuk u :) " anak tuan rumah tadi jawab "oh..yeke". Saya pun balik rumah akak. Dalam perjalanan nak balik ke rumah akak..mak saya cakap " Nasib baik tadi tak tanya adik form berapa ye?

Situasi 2 #

Beraya pula di Sungai Panjang, Selangor jiran abang ipar. Macam biasa la..kalau orang yang tak kenal..mesti kena interview kan. Tuan rumah..makcik tu tanya mak saya.."yang bongsu ni sekolah lagi ke?" (saya la tu) mak saya cakap " iye..sekolah lagi" saya senyum je sebab ada sesetengah tempat memang kalau anak dah masuk u pun mak ayah bagitau anak masih sekolah lagi. Lepas tu makcik tu interview saya..saya bagitau belajar kat ukm..kos pe tahun berapa dan lain-lain. Mak cik tu pun cerita anak dia anak juga di ukm tapi baru habis belajar dan macam-macam lagi la. 

Bila nak balik rumah..salam tuan rumah dan tiba-tiba anak dia bagi saya duit raya. Saya cakap kat akak tu (anak mak cik tadi) "eh..dapat duit raya jugak ke?" sambil senyum-senyum.:) lepas tu akak tu balas dia cakap "ye la..kan sekolah lagi.." saya pandang muka akak saya dan senyum je. Rupanya anak mak cik tadi tak ada waktu saya bersembang tentang ukm. 

Sama ada dia anggap saya budak sekolah lagi atau dia memang niat nak bagi saya..saya pun tak tau. hehe. Last-last duit raya tadi bagi dekat anak buah..

Situasi 3 #

Ni bukan waktu raya..tapi waktu perg kursus anjuran MAIS. Ada salah sorang peserta juga yang cakap muka saya macam budak sekolah..(kalau tak tau daripada mana, dia mesti ingat budak sekolah) tak tau la sama ada bergurau atau serius :)

Kalau keluar dan pergi mana-mana mesti orang ingatkan saya ni budak sekolah..mungkin penampilan saya atau mungkin juga sebab perangai saya. Saya pun tak pasti..yang penting, saya memang tak ber "make up". Pakai pun yang asas je..kalau pakai simple je lagi la orang memang akan cakap budak sekolah sedangkan umur dah 2* tahun.hehe. Agaknya asyik teringatkan sekolah je kot..yela, kan nak jadi cikgu ~

Agak-agak je la saya yang mana ^__^

P/s : Alhamdullillah awet muda.hehe Sesekali nak juga tulis entri santai :)


 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

4 luahan hati:

Wanaa Nana said...

akak yg pakai spek tudung colour hitam tu ke?

Jo Qusary said...

Aku kekdg bagi duit raya kat student2 aku di UM :)

fieha said...

ade petua awet muda x?hehe

Cik Aishah Zakaria said...

atika yg pki tudung hitam baju purple tu kan...sbb atika ske kaler purple...tol x????hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula