Home » » Jom Vote Palestine!!

Jom Vote Palestine!!


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum

Semalam saya terlihat status supaya vote Palestine ni di satu page di FB, statusnya macam ni

 "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului.. Anda ambil berat kan? Jom undi Palestin!!!Cara-caranya :-Pergi ke pautan di bawah.!Selepas itu..,KlIk Pada BeNdEra PalestIn daN TulIs perkataan yg Di Bagi..!PastU vOte..!"

Page tersebut ialah MZM-FC

Kawan-kawan klik link ni >TEKAN<

Nampaknya Israel mendahului..ramai yang menyokong negara tersebut, saya rasa boleh vote banyak2 kali. Terpulang la kan, kalau ni je yang kita mampu untuk mereka..tolong la kan. Bantu lah Palestine untuk mendapatkan hak mereka.



Saya dah vote..kawan-kawan dah belum?


 والسلام


Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

6 luahan hati:

cleo said...

da vote jugak tp kn..ada yg kata setiap klik views jana 1 sen utk google n dia salur bg kt israel..ceman lak..huu

Telah di copy:
---
Pesanan ikhlas daripada saya.
Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......"
Ia adalah mesej berantai.
Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine? Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: http://www.whois.net/whois/isr​ael-vs-palestine.com. Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah.

ni copy dr fbook..

Muhammad Iqbal said...

dah undi~

Alhamdulillah..

Nuur mutiara said...

Alhamdulillah dah vote..jom semua vote banyak kali selang 1 jam (^_^)v

Si Pengembara said...

dah siaapp!! Jom votee reramaii..

Nur_Riang said...

salam kak..nie sya mbik dari admin fb group fiqh wanita myatakan psl hal nie..

Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......"
Ia adalah mesej berantai.
Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine? Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: http://www.whois.net/whois/isr​ael-vs-palestine.com. Tengok sahaja ada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah.

http://www.whois.net/whois/isr
www.whois.net

Wallahualam..

Atika Aula said...

@Nur_Riang
w'slm...
agak2 kalau kita guna blog ni pun kira menyumbang jugak ke? kan blogspot ni under google? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula