Home » » Tutorial Link Hover

Tutorial Link Hover


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Sekarang saya nak ajar kawan-kawan buat link hover plak eh. Pe benda link hover tu? Cuba gerakkan cursor ke header saya, atau mana2 tempat yang ada link. Akan keluar blink blink tu kan. Tu nama nya link hover. 

Kopi, Coffee, Kopi Sedap, Kopi Kapal Api, Kopi Love, Cawan Kopi

Ok, mula-mula..klik  Design kemudian klik Edt HTML 

Cari kod macam ni a:hover { klik ctrl+f untuk cari

Lepas tu..paste kod ni di bawah kod tadi ye

background:url(LINK GAMBAR) ;background-repeat: repeat;
}

Gambar-gambar tadi boleh dicari di Gltter Graphics, Photobucket atau di mana2 je. :)

Good Luck!!



 والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

4 luahan hati:

Syukri Kamaruddin said...

mekasih cikguuuuu!!!!

Atika Aula said...

@Syukri Kamaruddin
sama2 :)

NoR aiNatul AfifAh said...

link hover ni utk ape erk??

Sha said...

salam..
macam mana nak buat yang kat bwh setiap post tuh

'syukran kerana sudi membaca' ?

nak buat jugak, tapi tak tau care..mintak aja yer..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula