Home » » Senarai blog yang di"hacked"

Senarai blog yang di"hacked"


بسم الله الرحمن الرحيم 

Hack, Hackers, Godam, Digodam, Blog yang di Hack, Blog yang di Godam, Blog, Blogspot, Blogger, Hacked

Assalamualaikum

Semalam waktu tengah blogwalking, terjumpa satu senarai ni. Kan sekarang banyak website kerajaaan yang dah digodam oleh penjenayah siber atau dalam bahasa Inggeris nya di "hacked" oleh hackers. Lebih kurang la.hehe. Saya terjumpa senarai blog yang mungkin bakal digodam or telah digodam. Nak tengok, klik sini >TEKAN<

Untuk menyenangkan kerja mencari, klik ctrl+f dan taip url blog masing-masing.

Mintak-mintak dijauhkan la daripada benda-benda macam ni. Salah satu tips untuk mengelakkan digodam, mungkin kawan-kawan boleh tukar password yang lebih strong lagi. Setiap blogger kena berwaspada, tak kira la yang ada dalam senarai tu or tak kan..


والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

9 luahan hati:

ღツELY NARISHAツღ said...

Alhamdulillah .. Nasib baik takde ..

Cik NurulZaty said...

link itu adalah malware..

sapa klik..

mmg url kite akan muncul dalam tu..

so beware

ni sume taktik hacker nk
kmupulkan url yang ada..

aku pun dah terkena..
so. buat masa skrg.
tuka psword fb or blog.
or jgn masuk geng blogger dah

Red said...

list tu bullshit aje =="

Ailya Insyera said...

tak mau kena hacked!!-.-*teremosi pula.Huhi*

tia fatiha said...

huhu . dah check ! takde :) alhamdulillah~

'Siti Nurazwaniza said...

takut laa kalo kena hacked!
anywhere thansk sbb buat entri ni..
ini adalah satu langkah berjaga-jaga...t.q sys...

'Aisya Salim said...

alhamdulillah :D naseb baik takda.

Eikyen said...

heshh ... nseb bek tade
alhmdulillah

camy c budakChubbiey said...

syukur alhamdulillah x da ..pasne x nak tkan2 malware g huu ..tima ksh wat enrty nhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula