Home » » Tutorial Link Pelangi

Tutorial Link Pelangi



بسم الله الرحمن الرحيم


Tutorial, Tutorial BLOG, Tutorial Link Pelangi, Tutorial Rainbow Link, Pelangi Indah, Pelangi Cinta, Pelangi Cantik

Kali ni saya nak ajar macam mana nak buat link yang warna pelangi...maksudnya kalau ada link, bila sentuh dengan cursor, jadi warna pelangi. Tukar-tukar warna la 2..tutorial ni diminta oleh adik azhunk.


Tutorial, Tutorial BLOG, Tutorial Link Pelangi, Tutorial Rainbow Link, Pelangi Indah, Pelangi Cinta, Pelangi Cantik

Senang je sebenarnya nak buat tau...simple je n mudah sangat2. hehe..

Ok...j0m kita mulakan.


1. Mula-mula..ambil kod di bawah ni. ctrl+c untuk copy ye..




2. Log in akaun blog anda

3. Design-> Add a Gadget-> HTML/Javascript

4. Save


Try dulu eh..selamat mencuba!!

Tutorial, Tutorial BLOG, Tutorial Link Pelangi, Tutorial Rainbow Link, Pelangi Indah, Pelangi Cinta, Pelangi Cantik


Ada sedikit renungan jap...sila lah baca n fikir-fikirkan ye.


والسلام




Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

10 luahan hati:

shima said...

terima kasih tuto yg nih ye...

Atika Aula said...

@shimasama2..:)

fa-in said...

TQ ya~ Cantik!

Azhunk Awang said...

mekacih ! wahh terharunye ada name saya :P

Ayu Saidi said...

sy brjaya.. terima kasih atika aula ^___^

Azhunk Awang said...

it's ok anyway thanks for tutorial :P ..

nurHeart said...

..dan pelangi itu juga akan hilang, di saat itu kita akan kembali mencari ke mana ianya menghilang.. kerana Dia hendak kita berfikir dan sedar bahawa kita tak mampu memiliki semua keindahan di dunia ini tanpa keizinanNya kerna DIA YANG MAHA BERKUASA dan MAHA MENGETAHUI.. oleh itu sematlah kenangan keindahan pelangi itu di hati kita serta seringlah mengingati PENCIPTANYA pasti iaNya akan memberikan keindahan yg benar kekal abadi kepada kita~

salam kenal.. nice blog, byk info :)

cheqhaizan said...

tg awak..sy dah bjaya wat...salam perkenaan..sy follow awak..jon ziarah blog sy http://roseatelife-cheqhaizan.blogspot.com/

Ayu@Sweetlilcraft said...

terima kasih tutorial ni. suka blog ni, dah follow :)

nur naa'irah said...

salam..da buat..suka2..tq:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula