Home » » Url Blogspot Dieksploitasi

Url Blogspot Dieksploitasi


بسم الله الرحمن الرحيم


Perhatian, Hai-Hati, Stop, Berhenti, Url Blogspot Dieksploitasi



Salam semua..
Semoga chat dan ceria2 selalu..senyum s0kmo.
Kali ni saya nak share dengan rakan-rakan tentang 1 perkara.
Cuba kawan-kawan taip Url laman web blog masing-masing..tapi tukar jadi macam ni.
Contohnya : http://atikaahmadiah.blogpot.com/
atau
http://atikaahmadiah.blogpsot.com/
rakan-rakan buang "s" atau letakkan terbalik mcm sy wat kat atas tu.


Korang akan jumpa laman web ni
"Mega Site of Bible studies and information"
x kira la korang taip Url sape2 p0n, yang penting blog dan macam saya bg contoh kat atas tu. Nampaknya Url laman web kita dah di eksploitasi oleh pihak-pihak tertentu.
Mungkin ada yang dah tau tentang ni, dan mungkin ada juga yang tidak tahu. Jadi, berhati-hati bila kita tulis Url kat mana-mana, supaya tidak bagi Url yang salah. Senang-senang je mereka nak menyebarkan" dakyah" kat orang ramai.


Berapa ramai orang yang ada blog?? Berapa ramai orang Islam ada blog?? Memang mudah kita dieksploitasi..macam 2 la bila orang kafir dapat menguasai teknologi. Apa2 pun diorang boleh buat untuk melalaikan umat Islam, menyesatkan umat Islam. Cube kita fikir-fikirkan dengan hati nurani..sebab tu kita sebagai umat Islam perlu kuat supaya kita tak ditindas oleh musuh-musuh.


Fikir-fikirkan ya saudara-saudara seIslam ku..


P/s : Tak salah kalau kita baca untuk belajar atau mengkaji, bahkan lagi digalakkan. Tapi, mesti ada bimbingan ye..


والسلام



Syukran kerana sudi membaca..boleh Like dan Share entri ini

28 luahan hati:

Qaseh dalia adelia said...

thanx info dear

Ashiya Mizuki said...

senang jek dowg nk sebarkn ajrn dowg..kalo alpa, memg rosak..
mintak dijauhkanlah..

pena said...

emm.. mcm2x cra diorg nk eksploitasi kita..

sbb 2 pntingnya org islam kuasai teknologi mcm mereka jgak..

thanks for sharing.. =)

eewana said...

yup..pnh terkena jgk...aritu slh bg url kat kwn...kua web tu..tkejut sgt...

faizs said...

seringkali kite x sedar dgn sume ni.. nice sharing.. =)

Si Luncai said...

good info..mintak izin nak share dalam blog sy

Atika Aula (^_____^) said...

Sile2....bg tau la kt rakan-rakan yg lain ye.

Afiqah Fatin said...

terima kasih untuk info~ sangat berguna itu~

....iDa WaiDa.... said...

thanks tika....satu info baru yg sangat penting!!!

MOH KEMBARA said...

Salam Adik, thanx for the info. Tapi jgn takut dgn dakyah diorang ni, kalau kita terus dan percaya pada Allah dan Rasulnya, dok mana dan gi mana pun , InsyaAllah tak jadi apa. Akak ada Bible New Testament, ada simpan dan baca, tak jadi Kristian pun. Buat baca macam buku sejarah lain.

LENDANUAR said...

salam...yelah..dah cuba buat tadi..mmg btl....astagfirullah......minta dijauhkan...

iqbalsyarie said...

A'ah la....tQ bagitaw. huhu T_T
Post-post menarik.
Allah wujud ke?

Allah Sangat Baik. Setuju?

Al said...

Ohhh benda baru
slame ni x pasan pon

licik sungguh cara2 hlus dorang ni ye
bhati2 semua

tian said...

nice post, ^^

suam-suam sejuk said...

pinjam boleh..nk sebarkan kt semua org..:)

deena farhana said...

slm kenal buat atikah :) hrp sudi jd kwn deena ye....

tq info..

Atika Aula said...

Same2 kawan-kawan (^_^)

cahaya azyla said...

saya dah buat..dapat link nie
http://kasihkuhanyauntukislam.blogspot.com/

rinasazrina said...

salam.. ina tertarik dgn entry tika yg niw... ina bru twu tntg url diexsplotasi... thanx share lam blog.. n thanx lawat blog ina....
salam perkenalan...

eily farhana said...

nanti nak copy kat blog saya, leh tika? info yg sgt bagus ni. =)

i am S!L4H.. said...

tme ksih ats mklumat anda...
bhaye jgk slh url ni..
hmmm mcm2...

Atika Aula said...

boleh2..sile2. :)

Syaz said...

thank u! bahaya nya!! boleh copy x post nie nak share ngan kwn2 yg lain? thankz...

ezzah said...

menarik . thanks for the info dear . semoga kita dijauhkan dari perkara2 yg tak elok :)

Jaa said...

aa ler... erm x sangka kan..
pinjam boleh..nk share kt blog jugak...

SyeRa ◕‿◕ said...

saya pun pernah terbukak web tu.. teruk betul ::

Cik Li Destiny said...

Sama kita pun pernah terbukak..sebab salah taip blogspot..jadi blogpsot..isk2x...teruk la diaorang tu! thanx for da info ya! sangat berguna..terima kasih :D

Wawa said...

terima kasih atas info itu...minta izin utk share boleh??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Copyright Control : Atika Aula